Aktuality

Najvplyvnejší a najbohatší ľudia sveta sa na svoju pozíciu nedostali len tak zo dňa na deň. Tvrdo makali, aby dosiahli úspech, a to sa odráža nielen na ich bankových kontách, ale aj na ich vzhľade a zdraví. Koľko teda cvičia najvplyvnejší ľudia sveta?

Netvrdíme, že každy vplyvný a bohatý človek automaticky dodržiava a vyznáva aj zdravý životný štýl. My sme sa však v našom článku inšpirovali tými, ktorí si okrem obrovského množstva povinností nájdu čas aj na pravidelné cvičenie a zdravú stravu.

Či už cvičia pod dohľadom trénera, alebo si svoj tréning vymýšľajú sami, dôležité je, že sa pravidelne hýbu. Pozrime sa spoločne na ich fitness návyky.

Barack Obama: Striedanie kardia a silového tréningu

obama.jpg

Bývalý dvojnásobný prezident Spojených štátov amerických si udržiava aktívny životný štýl aj po skončení úradu. Ešte počas „prezidentovania“ jeho pravidelný režim vyzeral nasledovne:

Obama zvyčajne spal každú noc 5 až 7 hodín a zobúdzal sa o 7:00. Rád si hneď ráno zacvičil, pričom striedal silový tréning a kardio. Obamových každodenných 45 minút cvičenia, 6 dní v týždni, bolo v jeho rutine nespochybniteľných. Jeho heslo znelo: „Zvyšok môjho dňa bude produktívnejší, ak mi dáte čas na cvičenie.“

Dokonca aj počas vyčerpávajúcej prezidentskej kampane v roku 2008, ktorú musel vyvažovať aj so senátnymi povinnosťami, bol Obama neústupný v tom, aby si každé ráno zacvičil. Samozrejmosťou bola aj pestrá a vyvážená strava.

Jeff Bezos: Ráno pred prácou

jeff_bezos.jpg

Zakladateľ Amazonu, Jeff Bezos, prešiel azda najvýraznejšou fyzickou premenou. Z bledého a vychudnutého technologického magnáta sa stal v roku 2017 svalnatý muž.

Bezos sa svojej fitness rutine venuje ráno pred začiatkom pracovného dňa. Cvičí s vlastnou váhou a tiež sa oddáva outdoorovým aktivitám, ktoré kombinujú kardio a odporové cvičenia. Medzi jeho obľúbené aktivity patrí jazda na kajaku, veslovanie, paddleboarding, beh do kopca a z kopca. Bezos zdôrazňuje disciplínu a pravidelnosť cvičenia ako súčasť úspešného dňa.

Richard Branson: Extrémne športy a neštandardné aktivity

Podnikateľ a dobrodruh Richard Branson presvedčivo ukazuje, že cvičenie môže byť aj zábavné. Nebaví ťa posilňovňa? Vybehni do prírody. Vyber sa do hôr alebo vyraz k najbližšiemu jazeru a zaplávaj si. Dôležité je, aby si mal z pohybu radosť. Bransonova fitness rutina zahŕňa extrémne športy, ako je kiteboarding a plachtenie, čo mu poskytuje nielen fyzickú aktivitu, ale aj priestor na dobrodružstvo.

Mark Zuckerberg: Vyznávač bojových umení

Zakladateľ Facebooku, Mark Zuckerberg, naplno experimentuje s extrémnymi športmi, ktoré posúvajú fyzické limity človeka. Absolvoval napríklad aj niečo, čo sa volá Murphova výzva. Tá pozostáva z míľového behu (1,6 km), 100 zhybov, 200 klikov, 300 drepov, končiacich ďalším míľovým behom, a to všetko v 20-kilovej záťažovej veste. Dokončenie výzvy mu trvalo menej ako 40 minút.

Zuckerberg cvičí brazílske jiu jitsu, bojový šport, s ktorým začal počas pandémie. Na svojej prvej súťaží dokonca nedávno získal dve medaily.

Oprah Winfrey: Variabilita v cvičení a zdravá strava

Americká televízna ikona, Oprah Winfrey, kombinuje rôzne formy cvičenia vrátane jogy, plávania a fitness. Jej prístup k cvičeniu je zameraný na variabilitu, vďaka čomu je neustále motivovaná a cvičenie ju tak neprestáva baviť Okrem toho dodržiava zdravú stravu s dôrazom na čerstvé ovocie, zeleninu a kvalitné bielkoviny.

Rihanna: Intenzívny tréning a tanec

RIhanna, popová ikona a v súčasnosti veľmi úspešná podnikateľka, je známa svojím energickým vystupovaním na pódiu a tento druh energie prenáša aj do svojej fitness rutiny. Intenzívne tréningy a tanec sú súčasťou jej cvičebného plánu, ktorý jej pomáha udržiavať kondíciu a vitalitu.

Kim Kardashian: Silový tréning a zameranie na špecifické partie tela

Kim Kardashian uprednostňuje silový tréning spojený s kardio cvičeniami. Jej tréningový plán je často zameraný na konkrétne partie tela, pričom využíva rôzne techniky na formovanie svojej postavy.

Kim Kardashian aktuálne trénuje dve hodiny denne, päť až šesť dní v týždni, so svojou trénerkou Senadou Grecou. Jej cieľom je nárast svalovej hmoty a nabratie sily, pričom v minulosti sa skôr sústredila na kardio. Čo sa týka diéty, Kim sa zameriava na vegánske stravovanie, hoci sama priznáva, že zarytou vegánkou nie je.

Zdravý životný štýl nie je výsadou bohatých

Často sa vyhovárame na to, že na cvičenie jednoducho nemáme čas. Keď však na sebe dokážu „zamakať“ najvplyvnejší ľudia sveta, prečo by si to nemohol urobiť aj ty?

Hoci všetky vyššie spomenuté osobnosti dosiahli úspech v rôznych oblastiach, jedno majú spoločné – disciplínu, pravidelnosť a radosť z pohybu. Nájdi si svoju obľúbenú posilňovňu alebo objav inú pohybovú aktivitu, ktorá ťa bude baviť, a pusti sa do toho. Výber tých najlepších cvikov a tréningov nájdeš aj v ďalších článkoch na našom blogu.

Golem One Pass

Golem One Pass

Užívajte si neobmedzené fitko aj skupinovky v ktoromkoľvek Goleme na Slovensku