Aktuality

Okrem peňazí majú bohatí a úspešní ľudia veľakrát spoločnú ešte jednu vec – pravidelne cvičia. Veria tomu, že dosiahnu viac, keď si udržiavajú zdravý životný štýl, pretože nielen ich telo, ale aj ich mozog zostáva dostatočne stimulovaný. Ktorí sú najlepšie vyzerajú boháči sveta?

Pravidelný tréning, základ úspechu

Podľa Thomasa C. Corleyho, autora bestselleru Change Your Habits, Change Your Life, až 76 % boháčov cvičí aspoň 30 a viac minút denne. Aj iné početné štúdie ukazujú, že cvičenie je jedným z najdôležitejších návykov, ktoré si môžete osvojiť, aby ste zmenili svoj život.

Cvičenie môže zlepšiť vašu pamäť, koncentráciu a duševnú bystrosť – a nemusíte na to minúť toľko času ani peňazí, aby ste získali tieto výhody. Ako teda k cvičeniu pristupujú najvplyvnejší a najbohatší ľudia sveta?

Najlepšie vyzerajúci boháči

1. Richard Branson

Fitness rutina excentrického miliardára je doslova mimo tohto sveta. Branson je fitness fanatik a známy športovec, ktorý na svojom súkromnom ostrove často hostí iných športovcov, hercov a politikov, aby sa spoločne venovali windsurfingu.

73-ročný Branson okrem návštevy fitness centra aj pravidelne beháva, bicykluje, obľubuje kitesurfing a mnoho ďalších športov. Podľa vlastných slov pochybuje, že by bol taký úspešný v biznise a šťastný v osobnom živote, keby nekládol dôraz na svoje zdravie a kondíciu.

Každý deň vstáva o piatej ráno a cvičí ešte skôr, ako sa začne jeho pracovný deň. Branson raňajkuje ovsené vločky, k tomu má misku ovocia spolu so šálkou čaju s kvapkou mlieka, ako pravý Angličan. Po zvyšok dňa sa v jedle nijak výraznejšie neobmedzuje, snaží sa ale nejesť hovädzie mäso, a to najmä kvôli dopadu chovu hovädzieho dobytka na životné prostredie. Branson však dodáva, že ak cvičíte, mäso by ste jesť mali.

2. Mark Zuckerberg

CEO spoločnosti Meta je oddaným fanúšikom MMA. Čaká ho aj debutový zápas, pre zranenie predného skríženého väzu však musel svoj štart v klietke odložiť. Mark získal okrem iného aj modrý pás v brazílskom jiu-jitsu a často ho vidieť bicyklovať či kajakovať.

Podobne ako Richard Branson, aj Mark Zuckerberg považuje zdravý životný štýl za kľúčový. Ako sám hovorí, udržať sa vo forme je veľmi dôležité, pretože robiť čokoľvek dobre si vyžaduje energiu. Keď ste fit, máte oveľa viac energie. Mark sa snaží cvičiť aspoň trikrát týždenne a robí tak tesne po zobudení.

Mark Zuckerberg takisto priznáva, že aby vykompenzoval energiu, ktorú minie pri tréningoch, potrebuje prijať minimálne 4000 kalórií denne. Keďže nie je v žiadnej diéte, nemá s týmto číslom žiadny problém.

3. Jack Dorsey

Bývalý spoluzakladateľ a generálny riaditeľ Twitteru (teraz X), Jack Dorsey, je jedným z najangažovanejších obhajcov zdravého životného štýlu medzi svetovými korporátnymi lídrami. Kladie veľký dôraz na duševné aj fyzické zdravie, a to natoľko, že jeho fitness plány formujú celý jeho životný štýl. Zahŕňa to napríklad meditáciu dvakrát denne, alebo tri 7-minútové cvičenia pred kávou.

Okrem iného Jack Dorsey obľubuje ľadové kúpele a saunu a do práce chodí napríklad aj pešo. Jeho stravovacie praktiky sú samozrejme rovnako prísne ako všetky ostatné. Dorsey uprednostňuje konzumáciu jedného jedla denne počas dňa. To znamená, že týždenne skonzumuje sedem jedál. Dorsey sa zaručuje za to, že týmito metódami získal lepšiu duševnú stabilitu.

4. Tim Cook

Medzi fitness nadšencov sám seba zaraďuje aj generálny riaditeľ spoločnosti Apple, Tim Cook. Pri niekoľkých príležitostiach sa priznal k tomu, ako veľmi si váži skoré vstávanie. Jeho budík zvoní už o štvrtej ráno a Cook začína svoj deň hodinovým cvičením.

Zo žartu hovorí, že sa vždy snaží sa nájsť posilňovňu, v ktorej neuvidí nikoho zo svojich kolegov. Tim Cook verí, že jeho fitness rutina je jedným z hlavných prvkov, ktoré mu pomáhajú vyrovnať sa so stresom a viesť produktívny život.

5. Beyoncé

Môžeme s istotou povedať, že Beyoncé, rovnako ako my, obyčajní smrteľníci, tvrdo pracuje na tom, aby jej telo vyzeralo tak bezchybne, ako vyzerá. Spevácka diva svoju výdrž zvyšuje napríklad aj tým, že robí šprinty a boxuje. Strieda minútu šprintu s dvoma minútami rýchlej chôdze po dobu 30 minút. Šprinty sú ideálne na budovanie vytrvalosti a výbušnosti, ktoré Beyoncé potrebuje na to, aby sa dokonale pohybovala po pódiu počas svojich vyčerpávajúcich šou.

Okrem šprintov a boxu Beyoncé pod dohľadom trénera cvičí s kettlebellom a s vlastnou váhou, robí brušáky s medicinbalom, údery s činkami, výpady vpred a striedavé výskoky na lavičke. Jednoducho, neustále udržujte svoju kondíciu na vysokej úrovni. Čo sa týka jedla, tak v nedeľu si dopraje to, po čom jej srdce túži. Zvyčajne je to jej obľúbená pizza.

6. Jennifer Lopez

54-ročná speváčka s telom bohyne považuje spánok za najdôležitejšiu súčasť svojej fitness rutiny. Jennifer spí 8-10 hodín denne. Snaží sa nikdy nevynechať svoj tréning, a keď musí, nahradí ho tancom, ktorý miluje. Už pred rokmi kompletne vyradila zo svojho života cigarety a alkohol.

Jennifer hovorí, že spolu so svojimi deťmi jedia množstvo zelenej zeleniny – špargľu, ružičkový kel, brokolicu a kel. Obľubuje portorickú kuchyňu, ktorá zahŕňa aj veľa bravčového a kuracieho mäsa. Jej diéta teda obsahuje množstvo proteínov a zdravej zeleniny. Jediné, čo speváčka neobľubuje, je losos. Uprednostní radšej morského vlka, halibuta alebo tresku.

Ako dosiahnuť dokonalé telá boháčov?

Iste, niektoré z vyššie spomenutých fitness rutín známych boháčov sú prinajmenšom excentrické. Niekoľko vecí však majú títo úspešní ľudia spoločných – spája ich tvrdá práca, disciplína a pravidelnosť.

Nemusíš vlastniť súkromný ostrov, aby si si mohol ísť zabehať. Nemusíš mať osobného kuchára, aby si si dokázal uvariť zdravé a chutné jedlá. Áno, niektoré veci by ti to určite uľahčilo, ale tvoj osobný tréner za teba ten tréning neodcvičí. Aj bohatí ľudia si svoj úspech museli oddrieť, a je motivujúce vidieť, že neprestávajú drieť ani po tom, ako ho dosiahli. Prečítaj si ďalšie inšpiratívne články na našom blogu.

Golem One Pass

Golem One Pass

Užívajte si neobmedzené fitko aj skupinovky v ktoromkoľvek Goleme na Slovensku